Новини 5 съвета при избора на детски обувки

5 съвета при избора на детски обувки

В тази статия ще ви дадем няколко основни съвета, които трябва да следвате при избора на детски обувки:

1. Не позволявайте на модните тенденции да бъдат определящи при покупката на обувките на вашето дете. Да, всеки родител иска малкото му съкровище да изглежда по възможно най-добрия начин и да прави впечатление на околните с хубавите си дрешки и играчки - това обикновено кара мама и тати да се чувстват горди със себе си и да показват на всички как имат възможност да осигурят най-красивите вещи на детето си. Но никога, ама наистина никога не поставяйте своите нужди и задоволяването на своето его пред здравето на своя наследник. Много често красивите и модерни детски обувки се оказват неудобни и неподходящи за все още развиващото се краче, тъй като материалите, от които са изработени, обикновено са доста твърди и не са дишащи и хипоалергенни.

2. На второ място нека разбием един широко популярен мит - а именно това, че е задължително обувките за деца да бъдат с анатомична стелка. Това е нужно само и единствено ако изрично е препоръчано от ортопед! Запомнете, че подрастващото краче изначално е здраво и на него не му е нужно да бъде направлявано как да се развива правилно - природата вече се е погрижила за това. Или нека го обясним така - илюстровано казано, мускулите на крачето стават „мързеливи“, когато се употребяват ортопедични подметки или стелки. По този начин стъпалото свиква с дадения външен продукт и мускулите му спират да се развиват и остават слаби, което значително нарушава естествения процес на развитие. Така че не правете грешката да купувате анатомични стелки, ако това не ви е изрично казано от специалист.

3. Не икономисвайте от качеството на детските обувки. Да, вярно е, че те бързо ще омалеят на малкото ви съкровище и вече няма да му стават, но никога не правете компромис с качеството им. Изключително важно е те да бъдат от доказан производител, изработени от естествена материя и да да достатъчно меки, за да не навредят на формите на крачето. Не си позволявайте да купувате евтини китайски продукти, каквито видите първо на пазара - ясно е защо. Не забравяйте, че здравето на детските крачета зависи от здравината и качеството на обувката. Затова винаги избирайте възможно най-доброто, разбира се, с оглед на личните си финансови възможности. Препоръчваме ви да разгледате каталога на детски онлайн магазин "Пумпал", където можете да откриете качествени детски обувки на нормални цени.

4. Най-трудният момент при избора на обувки за детето е, когато трябва да се спрете на правилния размер. А начинът да го уцелите всъщност е много прост - щом детето обуе обувката, пробвайте да пъхнете показалеца си в задната им част. Ако успеете - значи това е вашият номер! За това ви препоръчваме винаги да ходите на пазар с малчугана, тъй като така няма да стават грешки и вероятността да се занимавате с рекламации изчезва.

5. Правилната философия, когато тръгнете да избирате детски обувки, е винаги да знаете, че не просто купувате на мъника ви обувка, а му купувате комфорт, удобство и свобода в игрите. За това, колкото и скъпи продукти да избирате, никога не се ядосвайте, че то скача с тях в локвите. Това се нарича щастливо детство!

 

 

Детски градини и ясли
Знаете ли, че ...

Гибоните имат здрави палци, които ползват за да се люлеят по клоните на дърветата, но уви точно палците им създават сериозни проблеми по отношение на захвата, защото са много отдалечени от останалите пръсти и това ги прави изключително несръчни, за разлика от шимпанзетата например.