Новини Конкурс за детска рисунка - "Животът в горите"

Конкурс за детска рисунка - "Животът в горите"

През миналата година над 3 млн. деца по света се обединиха около една кауза – биоразнообразието – реализирана чрез конкурс за рисунка по темата. Тази година конкурсът отново ще се проведе, с основна тема - "Животът в горите".

Участие в конкурса за детска рисунка "Рисувай за планетата” могат да вземат деца на възраст между 6 и 14 години. Техните рисунки трябва да дават идеи как може да бъдат спасени горите на планетата.

Картините могат да бъдат на хартия, формат А4 или А3, като на гърба на всяка рисунка трябва да бъдат изписани двете имена, възраст, адрес, телефонен номер и/или електронен адрес на участника или неговия родител.

Организаторите на зелената инициатива споделят, че няма ограничения в материалите, които децата могат да използват, но рисунките не трябва да са участвали в други конкурси.

Крайният срок за изпращане на творбите е 10 април 2011 година, а адресът, на който се събират картините, е:

Байер България ЕООД, ул. "Резбарска" 5, София, 1510,

за: Международен конкурс за детска рисунка "Рисувай за планетата”.

Най-хубавите детски рисунки ще бъдат изложени пред Народния театър "Иван Вазов" през септември.

 

Детски градини и ясли
Знаете ли, че ...

Дълги години хората вярвали, че доматите са роднина на отровното растение „Беладона”. Всъщност корените и листата им са наистина отровни, но плодът, който ражда растението е изключителен като вкус и съдържание на ценни за човешкия организъм вещества.