Детски градини и ясли София Източни квартали 75 ОДЗ Проф.д-р София Аврамова
Детски градини и ясли

75 ОДЗ Проф.д-р София Аврамова

Местоположение с GoogleMaps
Адрес: ж.к. Младост 1A до бл. 522
Тип детска градина: ОДЗ София
Ясли (яслена група): Да
Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Страница
Тел.: 877 03 96, 874 94 29, 874 95 29

ОДЗ №75 се намира в ж.к.”Младост”1 А. Разполага с помещения, отговарящи на всички изисквания за обучение и възпитание на деца от предучилищна възраст. За игри и спорт на открито има голям двор със спортни площадки, оборудван с катерушки, пейки, пързалки, който е красив, озеленен и обезопасен. Разполагаме с  плувен басейн, който активно се използва през всички сезони.
ОДЗ №75 е общинско детско заведение. В него функционират 6 групи детска градина и 2 групи ясла. В яслените групи се приемат деца от 1 до 3 години, а градинските групи се посещават от деца от 3 до 7-годишна възраст.
Екип от висококвалифицирани педагози, медицински сестри и помощен персонал се грижи за децата с много внимание и любов.Организацията на работа в детското заведение е целогодишна. Престоят на децата е целодневен от 7.00 до 19.00 часа, като им се осигурява трикратно хранене - закуска,обяд и следобедна закуска, които са съобразени с всички изисквания за здравословен начин на хранене в предучилищна възраст.
Учебни занимания се водят и сутрин и следобед, като се редуват с много и разнообразни допълнителни дейности, както и с много игри и развлечения.
С децата, имащи говорни проблеми, работи квалифициран логопед и за това не се заплаща допълнително.
Често ни гостуват със свои постановки и шоупрограми куклени театри, илюзионисти, детско кино.
В ОДЗ №75 се осъществява богата и разнообразна възпитателно-образователна работа, като нейният приоритет е всестранното и пълноценно изграждане надетската личност. Работи се по утвърдени от МОН програми и се използват учебни помагала (индивидуални книжки за децата, дидактически табла, сборници, енциклопедии и др.), които се избират ежегодно от учителите.

В детското заведение се провеждат и допълнителни педагогически дейности, извън учебния план. Участието в тях става по желание на родителите и се заплаща извън таксата за детска градина, която се определя в съответствие със Закона за местните данъци и такси и в момента е 40лева.

  • Английски език
  • Изобразително изкуство
  • Плуване
  • Футбол
  • Класически и модерен балет
  • Гимнастика
  • Вокално студио
  • Народни танци
  • Латино танци

Много желани и обичани от децата са и лагерите, организирани от детското заведение. А такива се провеждат през всички сезони - ски училище на Юндола, зелена детска градина на Огняново, летни лагери във Велинград и на море в Царево.


Дата на добавяне: 2009-07-16 15:30:19    Посещения: 1606
RSS Feeds

Детски градини и ясли